Scholen

Scholen

Een bezoek met de vogels is niet alleen voor de leerlingen interessant, maar zeker ook voor de leraren. Het komt niet vaak voor dat je oog in oog staat met verschillende roofvogels, laat staan dat je zelf een uil vast kunt houden. Het is een leuke manier om iets te leren over de natuur. Een dier van dichtbij zien terwijl erover verteld wordt zal de interesse van de leerlingen langer vasthouden dan kijken naar een plaatje. Het zorgt ervoor dat ze meer willen weten en daardoor eerder vragen zullen stellen en sneller betrokken raken bij het onderwerp.

 

Zelf vind ik het makkelijker om dingen te leren door voorbeelden te zien, daarom vind ik dit een fijne manier van leren. Een vogel laten vliegen zorgt ervoor dat de theoretische kennis die ik over wil brengen ook daadwerkelijk in praktijk te zien is. De eerste keer kunnen ze zelf kijken wat er opvalt en daarna kan ik meer over de specifieke eigenschappen van de vogels vertellen , waarna de leerlingen een 2de/3de/4de keer zelf kunnen letten op die eigenschappen waardoor ze gestimuleerd worden om op meerdere manieren naar dingen te kijken.

 

Dus voor een leuke en leerzame les over roofvogels kunt u altijd contact met mij opnemen over prijzen, datums en andere mogelijkheden!

Telefoonnummer: 0636532475 Mail adres: valkenierpaulsiteur@gmail.com