Over mij

Over mij

Ik was 12 jaar oud toen ik mijn eerste roofvogeldemonstratie zag op een kasteel in Oostenrijk. Op die dag ben ik gefascineerd geraakt door roofvogels. De grootte en vooral de uitstraling van roofvogels zorgen ervoor dat mensen al eeuwen onder de indruk zijn van deze dieren.

 

Door deze ervaring heb ik meegelopen met enkele valkeniers en heb ik de opleiding Management Dierverzorging op het Citaverde College in Heerlen afgerond met mijn diploma. Tijdens deze opleiding heb ik onder andere stage gelopen bij Vogelpark Avifauna en Zoonimal Wild Encounters, waar ik ervaring heb opgedaan door dagelijks met vogels bezig te zijn.

 

Het is een fantastisch gevoel als je het vertrouwen van deze prachtige dieren kunt verdienen en een band met hen krijgt. Hierdoor kiezen de vogels om bij jou te blijven terwijl ze de kans hebben om elk moment overal naartoe te kunnen vliegen.

 

Ik geniet nog elke keer als ik met mijn vogels samen kan werken, zie dat elke vlucht anders is en elke dag meer leer over de manier waarop ze vliegen. Daarom wil ik kinderen en volwassen laten ervaren hoe het voelt om te werken met deze geweldige dieren en op een educatieve manier te laten zien dat het meer is dan een vogel die een stukje vlees komt halen. Zelf zou ik het leuk vinden als kinderen weer enthousiaster worden over de natuur en vaker naar buiten gaan en dingen zien, aanraken en meemaken zonder er een Pokémon voor terug te krijgen.

 

Ik heb van mijn passie mijn beroep kunnen maken en ik zou niets liever doen dan met deze dieren blijven werken. Elke dag blijf ik nieuwe dingen leren en kan ik zorgen dat de vogels mensen blij maken. Uiteindelijk zijn het de vogels waar het allemaal om draait!

 

Bij elk evenement is er rekening gehouden met de veiligheid en het belang van de vogels en ik doe er alles aan om mijn dieren gezond en blij te houden.

Telefoonnummer: 0636532475 Mail adres: valkenierpaulsiteur@gmail.com